Een veilige plek voor jong experiment

Coaches

Ga langs bij één van onze jeugdwerkpartners en laat je begeleiden door een enthousiaste coach. Onze ervaren coaches ondersteunen jou op inhoudelijk en logistiek vlak zodat je jouw project optimaal kan ontwikkelen.

Zoek een jeugdwerkpartner en coach in jouw buurt

Twintig jeugdwerkpartners, die al enkele jaren rond ondernemerschap werken, slagen de handen in elkaar binnen Haven. Jongeren die bij een jeugdwerkpartner de eerste stapjes naar ondernemerschap zetten, kunnen zich binnen Haven helemaal ontplooien en verder werken aan hun eigen project terwijl de link met de lokale jeugdwerkpartners en coaches blijft.

Minus One

Opgeëistenlaan 455, Gent, België

Coach: Céline De Coninck

Rabotage wil de jongeren uit de Rabotwijk goesting geven. Goesting om de straat in te palmen, goesting om actie te ondernemen, om een onderneming uit de grond te stampen, goesting om het verschil te maken voor de wijk … 'Ondernemen' wil vooral dàt zeggen; zin hebben om zelf iets te doen. Een idee hoeft geen businessplan te zijn, een onderneming kan een initiatief zijn in de wijk of stad.

https://www.minus-one.be/rabotage

mijnLeuven Leuven

Brusselsestraat 61a 3000 Leuven, België

Coach: Zoë Pauwels

mijnLeuven is hét jongerenlabel van de jeugddienst van Stad Leuven. Een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle Leuvense jongeren en een plek waar de leaders of tomorrow terecht kunnen. Door de jongeren in de schijnwerpers te zetten als de kritische en ondernemende helden die ze zijn, draagt mijnLeuven bij aan de positieve beeldvorming van jongeren in de stad.

www.mijnleuven.be 

Kaddish

Vordensteinstraat 50-52, Schoten, België

Coach: Sarah Ivens

www.kaddish.be

Jeugdhuis Tydeeh Mol

Rivierstraat 8, Mol, België

Coach: Jan Kestens

Jeugdhuizen zijn er in alle geuren en kleuren. Groot of klein, chaotisch of gestructureerd, in het dorp of de stad, met of zonder beroepskracht ... In Vlaanderen zijn er jeugdhuizen, jongeren(ontmoetings)centra, jeugdcentra … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze van, voor en door jongeren zijn. De rode draad doorheen dit alles is de jeugdhuismethodiek. 

www.tydeeh.be 

Jeugdhuis Lodejo Lochristi

Dorp-Oost 1 9080 Lochristi, België

Coach: Jelva Van Vooren

In jeugdhuis Lodejo focust project NOK zich op ondernemerschap, artistieke expressie en sociale cohesie. Jongeren die informatie zoeken over het ondernemen of zelf iets willen opstarten kunnen begeleid worden door de projectmedewerkers. Er worden vanuit project NOK regelmatig workshops en lezingen gerealiseerd, met de focus op onze drie pijlers. Daarnaast biedt het jeugdhuis regelmatig podiumkansen aan jonge DJ's en bands. 

https://www.lodejo.be/

Jeugdhuis Jakkedoe Waregem

Nieuwstraat 6, Waregem, België

Coach: Gilles D'Hooghe

Je bent 14 – 30J?

Je hebt een zot idee? Je wil iets doen, aanbieden of organiseren? Je weet niet echt hoe je eraan moet beginnen? Je hebt er de financiële middelen niet voor? Dan is MOJJak! jouw ideale partner in crime. Dan kunnen wij je helpen: we bieden ondersteuning en vorming aan op maat. Hierdoor kan jouw idee werkelijkheid worden.

www.mojjak.com

Jeugdhuis het Vagevuur

Kazernestraat 2, Lokeren, België

Coach: Ward Christens

Het Vagevuur is er door én voor jongeren. Dit wil zeggen dat heel wat vrijwilligers meewerken in het jeugdhuis. Onze barverantwoordelijken verzorgen de barwerking, openen en sluiten het jeugdhuis. Daarnaast kunnen zij rekenen op de hulp van heel wat tappers, DJ’s en andere vrijwilligers. Heb je een idee voor de buurt of wil zelf iets beginnen? Stap even binnen.

http://www.t-klub.be/

Jeugdhuis Govio Kalmthout

Dorpsstraat 1 2920 Kalmthout, België

Coach: Ruben Focketyn

Over een periode van enkele maanden organiseren we sessies om jonge mensen met ideeën te helpen de volgende stappen te identificeren en uit te voeren. Ondernemerscoach Jorgo en jeugdhuiscoach Inge begeleiden je doorheen heel het traject.

http://www.govio.be/

Jeugdhuis De Vonk Geel

Diestseweg 135 2440 Geel, België

Coach: Niele Jossa

Maak van jouw droom een straffe onderneming. Je scherpt jouw skills aan, krijgt bakken inspiratie en coaching op maat. Broeikas doet de jonge ondernemer in jou groeien. Jouw coach is het eerste aanspreekpunt en brengt je in contact met de juiste informatie. Broeikas heeft een sterk netwerk en kan rekenen op expertise van partners. 

www.jeugdhuisdevonk.be

Jeugdhuis Bouckenborgh

Bredabaan 559, Merksem 2170 Brasschaat, België

Coach: Ziggy Coertjens

Jongerencentrum Bouckenborgh is een open en autonoom jeugdcentrum dat huist in een grootstedelijke context met faciliteiten voor alle jeugd. Vanuit het geloof in hun potentieel geeft JC Bouckenborgh jongeren de kans om zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen en zich te tonen. JC Bouckenborgh is een ontmoetingsplaats, waar participatie en verantwoordelijkheidszin gestimuleerd worden .

https://www.bouckenborgh.be/

J@m VZW

Papenhofdreef 57, 2800 Mechelen, België

Coach: Fouad Ramdani

J@m vzw zet in op ondernemerschap. Heb je dromen, plannen en wil je ze realiseren? Twijfel niet om te langs te gaan bij Fouad van J@m vzw.

https://jamvzw.be/

De Stroate

Groeningestraat 2a, 8500 Kortrijk, België

Coach: Siebrand Craeynest

De Stroate is een Hip Hop Academie die dienst doet als creatief, sociaal en educatief centrum & ontmoetingsplaats voor en door jongeren waarbij kansen en zelfontplooiing centraal staan. 

https://destroate.be/

De Moeve Lier

Aarschotsesteenweg 1, Lier, België

Coach: Louise-Marie

Kom langs in Lier om PACT beter te leren kennen.

http://www.moeve.be/

De Korre

Longchamplaan 29, 8400 Oostende, België

Coach: Jarno Desmet

In ons makerslab kun je je vindingrijkheid loslaten, en nieuwe ideeën en uitvindingen uitproberen. Je vindt er anderen die net zoals jij graag dingen uitproberen en niet bij de pakken blijven zitten. Wat kun je bij ons doen: 3D-printen, gebruik maken van onze plotter, houtbewerking, Arduino, Raspberry Pi, solderen, computers uit elkaar halen, en nog zo veel meer!

www.jhdekorre.be 

De Comma

Kraanplein 6, Brugge, Belgium

Coach: Robin Van Oyen 

SLESH engageert zich om jongeren hun ondernemerszin te prikkelen en hen te begeleiden bij het uitwerken van hun ideeën. 

https://www.facebook.com/SLESH.Brugge/

De Bak

Markt 36, 3990 Peer, België

Coach: Max Winters

Jongerencentrum De Bak is een plaats voor alle jongeren van Peer.
Kom iets drinken in het jeugdcafé, studeer in onze flex-ruimte, volg een workshop, repeteer met je band of organiseer zelf; opties genoeg!

https://www.jcdebak.be

Club 9 Koersel-Beringen

Jeugdpad 9, 3582 Beringen

Coach: Jeroen en Mario

Jeugdhuis Club 9 biedt onderdak aan twee projecten. We stimuleren via 'We Claim The Streets' artistieke expressie bij jongeren en we wakkere de ondernemerszin aan bij jongeren via 'DIY Deluxe'. Van een pop-up indoorskatepark tot kortfilms. Héél wat artistieke, creatieve en ondernemende jongeren wisten via 'jeugdhuis Club 9' reeds hun droomproject waar te maken!

https://www.club9.be/

Bolwerk Kortrijk

Spinnerijstraat 105 8500 Kortrijk, België

Coach: Ruben Benoit 

Bolwerk is een plek op het kruispunt van jongeren, ondernemen en kunst. Ontmoeting, creatie en verwondering staan centraal in de werking. In elk van de projecten waar Bolwerk initiator, creator of partner is komen één of meerdere van deze pijlers terug.  A.A.P. (Atypisch Atelier Publiek) is de werkplaats, de publieksplek en de uitvalsbasis van Bolwerk.

http://www.bolwerk.be/

BAAS Antwerpen

Oudaan 14 2000 Antwerpen, België

Coach: Mathias Massart

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om een droom te realiseren. Geen idee is te gek, geen sector te vreemd. BAAS is een netwerk en steunt op expertise van haar partners. BAAS geeft je het duwtje in de rug. Om te springen en je kans te grijpen, om je te engageren en telkens die éne stap verder te gaan.

www.baasbaas.be 

AmuseeVous

Vaartkom 4, 3000 Leuven, België

AmuseeVous is een tak binnen Mooss vzw en eist ruimte op voor jongeren (16-30j) binnen de culturele sector. Van het opzetten van drempelverlagende evenementen tot het doorlichten van organisaties, we werken op verschillende fronten aan een culturele wereld die meer jongerenproof is.
AmuseeVous gelooft in en geeft vertrouwen aan jongeren. Elk project dat we opstarten is participatief en geeft jongeren de kans om onder professionele begeleiding hun ‘set of skills’ en netwerk verder uit te bouwen. ‘Nothing about them, without them’ zit diep in ons DNA.