Een veilige plek voor jong experiment

Coaches

Ga langs bij één van onze jeugdhuizen en laat je begeleiden door een enthousiaste coach. Onze ervaren coaches ondersteunen jou op inhoudelijk en logistiek vlak zodat je jouw project optimaal kan ontwikkelen.

Zoek een jeugdhuis en coach in jouw buurt

Veertien jeugdhuizen, die al enkele jaren rond onder-nemerschap werken, slagen de handen in elkaar binnen Haven. Jongeren die in het jeugdhuis de eerste stapjes naar ondernemerschap zetten, kunnen zich binnen Haven helemaal ontplooien en verder werken aan hun eigen project terwijl de link met de lokale jeugdhuizen en de coaches blijft.

T-Klub Lokeren

Koophandelstraat 23 9160 Lokeren, België

Coach: Ward Christens

T-Klub is er door én voor jongeren. Dit wil zeggen dat heel wat vrijwilligers meewerken in het jeugdhuis. Onze barverantwoordelijken verzorgen de barwerking, openen en sluiten het jeugdhuis. Daarnaast kunnen zij rekenen op de hulp van heel wat tappers, DJ’s en andere vrijwilligers. Nog nooit een pintje getapt? Geen nood. Onze barverantwoordelijken zorgen voor een tapcursus op maat.

Minus One Gent

Opgeëistenlaan 455, Gent, België

Coach: Céline De Coninck

Rabotage wil de jongeren uit de Rabotwijk goesting doen krijgen.

Goesting om de straat in te palmen, goesting om zelf actie te ondernemen, om een eigen onderneming uit de grond te stampen, goesting om het verschil te maken voor de wijk, goesting om gezien te worden door Gent, … 'Ondernemen' wil vooral dàt zeggen; zin hebben om zelf iets te doen. Een idee hoeft daarom geen businessplan te zijn, een onderneming kan ook een initiatief zijn in de wijk of stad.

MijnLeuven Leuven

Brusselsestraat 61a 3000 Leuven, België

Coach: Zoë Pauwels

mijnLeuven, dat is hét jongerenlabel van de jeugddienst van Stad Leuven. Een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle Leuvense jongeren en een plek waar de leaders of tomorrow terecht kunnen voor een antwoord op al hun vragen. Door jongeren in de schijnwerpers te zetten als de kritische, bewuste en ondernemende helden die ze zijn, draagt mijnLeuven toe aan de positieve beeldvorming van jongeren in de stad.

www.mijnleuven.be 

Jeugdhuis Tydeeh Mol

Rivierstraat 8, Mol, België

Coach: Jan Kestens

Jeugdhuizen zijn er in alle maten en gewichten, in alle geuren en kleuren. Groot of klein, chaotisch of gestructureerd, in het dorp of in de stad, met of zonder beroepskracht, enzovoort. In Vlaanderen zijn er jeugdhuizen, maar ook jongeren(ontmoetings)centra, jeugdcentra, jeugdclubs … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze van, voor en door jongeren zijn. De rode draad doorheen deze verschillende werkingen is de jeugdhuismethodiek. 

www.tydeeh.be 

Jeugdhuis Lodejo Lochristi

Dorp-Oost 1 9080 Lochristi, België

Coach: Ilse Bosch

We ondersteunen ook jongeren die verder staan in hun traject. Zo gaan we de samenwerking aan met miniondernemingen van middelbare scholen om hen zo verder te begeleiden met hun project binnen het jeugdhuis. Daarnaast  bieden we ook een verderzetting van een project aan binnen Haven Incubator, de bovenlokale coöperatie van Formaat vzw en 13 andere jeugdhuizen.
jongevonken.lodejo.be

Jeugdhuis Jakkedoe Waregem

Nieuwstraat 6, Waregem, België

Coach: Simen Vandenbussche

Je bent 14 – 30J?

Je hebt een zot idee? Je wil iets doen, aanbieden of organiseren? Je weet niet echt hoe je eraan moet beginnen? Je hebt er de financiële middelen niet voor? Dan is MOJJak! jouw ideale partner in crime.

Dan kunnen wij je helpen:

We bieden ondersteuning en vorming aan op maat. Hierdoor kan jouw idee werkelijkheid worden.

www.mojjak.com

Jeugdhuis Govio Kalmthout

Dorpsstraat 1 2920 Kalmthout, België

Coach: Sean Hendrickx

VIO is een grafisch jongerencollectief

met een passie voor beeld in de breedste zin. Grafische vormgeving, video, fotografie, projecties, licht-constructies, decoraties... Gevestigd binnen de muren van JH Govio brengen we onze ideeën en talenten samen in een productiehuis om te werken aan eigen projecten en opdrachten voor derden

Jeugdhuis Dido Erpe-Mere

Oude Heerbaan 7 9420 Erpe-Mere, België

Coach: Jeroen Sillis

Jeugdhuis De Vonk Geel

Diestseweg 135 2440 Geel, België

Coach: Niele Jossa

www.jeugdhuisdevonk.be

Jeugdhuis De Comma

Kraanplein 6, Brugge, Belgium

Coach: Tom Denys 

SLESH engageert zich om jongeren hun ondernemerszin te prikkelen en hen te begeleiden bij het uitwerken van hun ideeën. 

https://www.facebook.com/SLESH.Brugge/

Jeugdhuis Bouckenborgh

Bredabaan 559, Merksem 2170 Brasschaat, België

Coach: Ziggy Coertjens

Jongerencentrum Bouckenborgh is een open en autonoom jeugdcentrum dat huist in een grootstedelijke context met faciliteiten voor alle jeugd.

Vanuit het geloof in hun potentieel geeft JC Bouckenborgh jongeren de kans om zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen en zich te tonen.

JC Bouckenborgh is een ontmoetingsplaats, waar participatie en verantwoordelijkheidszin gestimuleerd worden .

https://www.bouckenborgh.be/

JC KAVKA Antwerpen

Oudaan 14 2000 Antwerpen, België

Coach: Jonathan Stuyven

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Geen idee is te gek en geen sector te vreemd. BAAS is een netwerk en steunt op expertise van haar partners. BAAS brengt je in contact met de juiste informatie en organisaties. BAAS geeft je een duwtje in de rug. Om te springen en je kans te grijpen, om je te engageren en telkens die éne stap verder te gaan, om naar het volgende niveau te stijgen.

www.baasbaas.be 

De Moeve Lier

Aarschotsesteenweg 1, Lier, België

Coach: Wout

Kom langs in Lier om BOOOST beter te leren kennen.

Club 9 Koersel-Beringen

Pastorijstraat 44, Beringen, België

Coach: Michiel Claes

Jeugdhuis Club 9 biedt onderdak aan twee projecten. Enerzijds stimuleren we via 'We Claim The Streets' artistieke expressie bij jongeren. Anderzijds wakkeren we de ondernemerszin aan bij jongeren via 'DIY Deluxe'. Van pop-up indoorskatepark en weggeefwinkel tot kortfilms en streetart op de achtergevel van de lokale dorpscinema. Héél wat artistieke, creatieve en ondernemende jongeren wisten via 'jeugdhuis Club 9' reeds hun droomproject waar te maken!

Bolwerk Kortrijk

Spinnerijstraat 105 8500 Kortrijk, België

Coach: Ruben Benoit 

Bolwerk is een plek op het kruispunt van jongeren, ondernemen en kunst. Ontmoeting, creatie en verwondering staan centraal in de werking. In elk van de projecten waar Bolwerk initiator, creator of partner is komen één of meerdere van deze pijlers terug. 

A.A.P. (Atypisch Atelier Publiek) is de werkplaats, de publieksplek en de uitvalsbasis van Bolwerk.